Wat houdt de nazorg na de behandeling precies in?

Het doel van de behandeling van parodontitis is om uw tanden en kiezen ‘levenslang’ te behouden. Een voorwaarde daarvoor is natuurlijk wel dat u voorkomt dat er opnieuw een ontsteking in het tandvlees ontstaat. Dat kan alleen als u elke dag alle tandplak van de tanden en kiezen verwijdert. Een goede mondhygiëne is dus niet alleen tijdens de behandeling noodzakelijk maar vormt daarna de basis voor een gezonde toekomst! De dagelijkse praktijk leert dat controle op – en begeleiding van de mondhygiëne door een mondhygiënist nodig blijft. Dat gebeurt tijdens de nazorg-behandelingen.

Bij de nazorg-behandelingen verwijdert de mondhygiënist ook tandplak en tandsteen. Daarna stellen zij vast wanneer een volgende afspraak voor nazorg nodig is. Over het algemeen wordt de nazorg eens per drie maanden uitgevoerd, maar vaker of juist minder vaak komt ook voor.

Een goede nazorg blijkt een absolute voorwaarde om uw tanden en kiezen ‘levenslang’ te kunnen behouden.

  • Wij proberen u altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn en horen daarom ook graag wat u van ons vindt.

    Heeft u een vraag, klacht of tip? Elke bijdrage wordt op prijs gesteld, wij zullen uw bericht áltijd gebruiken om u nog beter van dienst te zijn.





    captcha